Kultura piwa

Składniki

Piwa warzone w Browarach Pałacowych otrzymywane są dzięki fermentacji słodu jęczmiennego, najlepszych czeskich chmieli, drożdży i wody. Nasza produkcja składa się z wielu etapów, takich jak: gotowanie brzeczki, fermentacja, dojrzewanie, filtracja oraz rozlew piwa. W naszych piwach stosujemy metodę podwójnej, a w przypadku Pałacowego Pilsa, potrójnej dekokcji (metoda zacierania słodu, w trakcie której gęsta część zacieru ze słodem zostaje oddzielona i zagotowana w oddzielnym kotle).

Metody warzenia

Wszystkie piwa warzone w Browarach Pałacowych warzone są zgodnie z Niemieckim Prawem Czystości. Fermentacja burzliwa naszych piw trwa około 7 dni, a jej dokładny czas zależy od pracy drożdży. Piwa leżakowane są przez okres co najmniej 4 tygodni. Wszystkie procesy prowadzone w naszym browarze są procesami naturalnymi, w żaden sposób nie przyspieszanymi przez piwowarów. Stosujemy metodę podwójnej i potrójnej dekokcji, która jest już rzadkością w dzisiejszym browarnictwie. Na zdrowie!

161e92db5aadac8c2f36a89b9a89.jpeg
Browar Pałacowy